Servicii de promovare online pentru site-ul Dumneavoastra .

Orice site de internet , oricat de bine ar fi de realizat grafic si tehnic , daca nu are vizibilitate este practic egal cu zero . Noi va stam la dispozitie cu servicii profesionale in acest sens precum : optimizarea SEO pentru motoarele de cautare , inscrierea in cataloagele online, promovare pe Google , achizitie de spatii publicitare , analiza si consultanta web .

  1. Optimizarea SEO
SEO = Search Engine Optimisation

Pentru ca un site sa fie cunoscut acesta trebuie sa fie cat mai usor de gasit. Cum va fi asta posibil? Acesta trebuie sa contina cat mai multe cuvinte cheie care sa faca referire la tematica site-ului.
SEO(Search Engine Optimization) este procesul de marire a numarului de vizitatori pe pagina web, printre primele locuri, in urma cautarii realizate de catre un motor de cautare (Google, Yahoo, MSN). Daca site-ul este mai sus in lista rezultatelor date de un motor de cautare, se mareste sansa ca acesta sa fie vizitat.

Optimizarea SEO poate fi de doua feluri:
1. optimizarea on page - este necesar utilizarea de metataguri (titlu, descriere) si alegerea cuvintelor, trebuie facut o structura specifica a site-ului, gasirea unor cuvinte cheie relevante, care trebuie sa se gaseasca in pagina intr-o anumita proportie, link-uri interne, harta site-ului. Acestea sunt cele mai importante elemente pentru ca paginile sa fie mai accesibile motoarelor de cautare, sa fie interesant pentru Google, si ca atare doar pe acestea le mentionam , insa procesul de optimizare a unui site este mult mai complex de atat .
2. optimizarea off page - reprezinta obtinerea de link-uri de pe alte site-uri catre un site dat, astfel incat Google sa considere ca ele au fost obtinute in mod natural, urcand site-ul nostru in Topul Google. Acest motor de cautare vede fiecare link (legatura) dinspre un alt site catre site-ul dumneavoastra ca pe un vot , si , cum este si normal , cu cat ai mai multe voturi cu atat esti mai avantajat .

Traficul web obtinut prin acest procedeu este in primul rand de calitate , fiind trafic targetat . Pentru a intelege mai bine acest procedeu de promovare exemplificam astfel :
- sa presupunem ca aveti un site web de tip magazin online , pe care doriti sa vindeti bijuterii , si prin urmare acest site este OPTIMIZAT pentru cuvinte cheie precum : cercei , inele , bijuterii din aur , bratari , lantisoare .
- in momentul in care cineva va cauta in motorul de cautare respectiv unul din aceste cuvinte cheie (si nu numai , un site poate fi optimizat pentru zeci sau sute de cuvinte cheie specifice afacerii dumneavoastra) iar site-ul dumneavoastra va fi listat printre primele (ca rezultat al unei bune optimizari) , puteti considera ca obtineti trafic target (e simplu de inteles de ce : persoana respectiva asta a cautat pe motorul de cautare (google de exemplu) si prin urmare este interesata de produsele respective ) .

  2. INSCRIEREA IN CATALOAGE ONLINE
Un alt procedeu prin care va puteti face site-ul , si prin urmare afacerea cunoscuta consta in listarea in cataloagele online , topuri si statistici de specialitate .
Exista site-uri si portaluri de genul listelor de linkuri , pe care cu siguranta le cunoasteti (pe unele dintre ele) si pe care este indicat ca site-ul dumneavoastra sa fie listat . Care este avantajul ? E simplu de explicat : vizitatorii site-ului respectiv (pe care sunteti indexati si listati) pot in cautarile lor sa gaseasca informatii despre site-ul dumneavoastra si prin urmare sa-l acceseze pe acesta .

Exista trei tipuri de cataloage online pe care le si exemplificam mai jos , si pe care va putem indexa site-ul la cererea dumneavoastra si in functie de specificul site-ului dumneavoastra .

A. Liste de linkuri .
Acestea nu au un specific anume cu inglobeaza liste de linkuri separate pe categorii . Site-ul dumneavoastra poate fi indexat de catre echipa noastra in categoria in care se incadreaza cel mai bine .
Cateva exemple in acest sens (din cele peste 50 pe care le avem in vedere pentru indexarea site-ului dvs.) : www.adresa.ro | www.w1.ro | www.roportal.ro

B. Liste de afaceri
In aceste liste de afaceri putem indexa atat pagina de internet pe care o detineti cat si afacerea dumneavoastra in sine , produse pe care le comercializati si asa mai departe . Si in acest caz dispunem de o lista de peste 10 parteneri (site-uri de specialitate) din care va exemplificam : www.bizoo.ro | www.listafirme.ro

C. Liste cu specific
Acestea sunt specifice unui tip de afaceri . De exemplu pe domeniul turismului exista site-uri de genul www.turistinfo.ro sau www.roturism.ro , ori un alt exemplu pe domeniul transporturilor www.bursatransport.ro .

  3. Promovare pe Google .
Cu totii utilizam Google pentru a cauta pe internet produse , servicii sau informatii de care avem nevoie, si cu totii am observat ca in unele cazuri undeva in dreapta sau sus avem pagini listate preferential . Acestea nu sunt rodul unei bune optimizari SEO ci rodul unor campanii de publicitate online . Cu alte cuvinte , companiile sau persoanele respective platesc pentru ca site-ul lor sa fie afisat in acele locuri .
De regula publicitatea pe Google nu este extrem de scumpa , puteti obtine vizitatori pe site incepand de la doar 1 cent pe click (10.000 potentiali clienti cu doar 100 de dolari la un simplu calcul) .

4. Campanii de publicitate online
Va putem de asemeni consilia in alegerea celor mai bune spatii publicitare de pe internet .
In functie de specificul afacerii dumneavoastra aveti nevoie sa va promovati imaginea sau site-ul si sa o orientati catre o anumita audienta (in functie de sex , varsta , etc.) . De exemplu ar fi aproape inutil sa achizitionati spetiu publicitar pe un website care este in 90% vizitat si utilizat de catre femei daca aveti o afacere online de tip tunning auto (ca exemplu).

5. Analiza si consultanta
Orice campanie de promovare online necesita o atentie sporita si o strategie in acest sens . Daca strategia nu exista atunci banii dumneavoastra pe publicitate online pot fi cheltuiti fara a obtine rezultate .
Dispunand de o echipa de experti in domeniul online marketing , WEBMEDIA SRL Braila va sta la dispozitie cu servicii de analiza si consultanta gratuita .